Video Malaysia 4-1 Laos Piala AFF Suzuki 2012

Malaysia vs Laos - Piala Suzuki AFF 2012
Malaysia vs Laos 28.11.2012

Malaysia vs Laos
Piala AFF Suzuki / AFF Suzuki Cup 2012
(Stadium Nasional Bukit Jalil, 28 November 2012)

Advertisement

136 Comments

  1. cemarasona says:

    Hari tu org kutuk kat die.tapi hari ni die yg skor..busuk-busuk pun orang kita

  2. muhammad amirudin bin ishak says:

    busuk-busuk pon orng kite juge…

  3. lu dae says:

    Tiger wave

  4. ismail180574 says:

    Piala aff

  5. cassidy548 says:

    Harimau tunjuk belang!!!!

  6. pokwanTV says:

    kesilapan camni yg tak patut terjadi…rentak permainan trus berubah lps gol laos..

  7. shahrulkhairi1984 says:

    terbaik punyer jaringan…………….

  8. Adry Aleto says:

    MALAYSIA MENGAUMMM!!! MALAYSIA BOLEH!!

  9. Adry Aleto says:

    MALAYSIA BOLEH!

  10. Adry Aleto says:

    MALAYSIA BOLEH!!

  11. babybooom007 says:

    Man of The Match : Safiq, Shaakir, Kunalan, Wan Zack

  12. Mohd Rafiqie says:

    bila midfield buat keje mcm ni la

  13. Amirul Afiq says:

    indonesia .. kami datang…!!

  14. jimarbogo says:

    MALAYSIA IS BACK! :)

  15. KiLlIsRaEl a says:

    HARIMAU MALAYA YG CEDERA AKIBAT DIGASAK DGN KUTUKAN DAN CACIAN MENGAMUK SAKAN…. TERUSKAN MENGAMUK HARIMAU NNTI KITA BAHAM SANG GARUDA PULA AUUUMMMMM “LIKE”

  16. jimarbogo says:

    what a goal!!!!!!!!!

  17. Emir Anuwar says:

    safiq rahim…macam biasa

  18. charlton810 says:

    Wah bsk lawan indonesia…

  19. Ahmad Sparrow says:

    aku tak jangka Aidil yg sepak, phuii Hazbullah Awang

  20. ricohahadowh says:

    harini wall pendek2…lawan singa aritu wall tinggi2..lawan indon wall pendek2 balik

  21. sweetlittledandelion says:

    Dear tigers, keep on devours d prey, hope d victory won’t stop till here! keep going and show some claws! We have to win this game, no matter what it is! Keep roar-ing, tigers! ♥ N guys, please keep praying for harimau malaya!

  22. sweetlittledandelion says:

    Dear tigers, keep on devours d prey, hope d victory won’t stop till here! keep going and show some claws! We have to win this game, no matter what it is! Keep roar-ing, tigers! ♥ N guys, please keep praying for harimau malaya!

  23. sweetlittledandelion says:

    Dear tigers, keep on devours d prey, hope d victory won’t stop till here! keep going and show some claws! We have to win this game, no matter what it is! Keep roar-ing, tigers! ♥ N guys, please keep praying for harimau malaya!

  24. shamibid says:

    Tk.Datuk.Inilah 1st eleven yg kita mahu.Teruskan team sama utk game lwn indo.BUNYAMIN,AMAR,KHAIRUL FAHMI, JANGAN BAGI MAIN.Lawan indon bkn mudah sbb dia org main pantas.INGAT DATUK,KALAU KALAH U RESIGN.

  25. Inazuma Kazayama says:

    D.K Rajagobal dah bawak keluar senjata dia !

  26. iefa evans says:

    kalow keje sumbat golll jerrr bila lawan ngn indon . . comfirm layak separuh akhir . .

  27. iefa evans says:

    ya. .mcm striker . antarabangsa

  28. telestartestacc says:

    Cantek lah malysia

  29. ManBlack Luq says:

    Haha , lawak ah korang ni , sebelum ni bila kalah bukan main lagi kutuk-2 Rajagopal , bila dah menang baru nak up kan dia balik . Apapun kita dah menang dn harap kita dpt kekalkan rentak kemenangan ni , SELAMANYA HARIMAU MALAYA!!

  30. mohd ridzqie mohd jawi says:

    Ambal passandal free kicknya syafiq

  31. Norazmie cengkoi says:

    freekick taraf dunia….

  32. Zul Xpertz says:

    kalo safiq yg ambik freekick, mmg goyang la lwn jawabnye

  33. shamibid says:

    Inilah 1st Eleven yang kita mahu lihat..Tanpa BUNYAMIN

  34. Dion Efrijum says:

    Kepada sahabatku Malaysia, bagaimana kalau tim anda menyerah saja pada timnas Indonesia besok?

  35. zharifazwar says:

    Masa ni aku celebrate macam org gile

  36. Dayad Lagak says:

    ucapkah tahniah kpd safiq rahim berjaya semoga.. :)

  37. Ahmad Nabil says:

    Lalang lalang lalang ~

  38. 313ten says:

    jgn terlalu awal sgt nak berbangga…dgn laos blehla lauk…try wat lauk dgn indon, klu bleh mmg salute…harapkn nasib mcm biasala, tgk cmna spore vs laos plak…

  39. CookieeMonstarr666 says:

    kencang!

  40. CookieeMonstarr666 says:

    lawa sial!!

  41. AyaMoNz says:

    Busuk² pun orang kita juga.

  42. slier81 says:

    keeper cokia..letak apek balik la

  43. nuril96 says:

    Sama ahh , syok gila gol nih xD

  44. Ridzuan Aliman says:

    ni bukan silap keeper la..kan deflection tu kena aidil..bola deflection mmg le keeper xboleh buat apa..

  45. SuperLuqman99 says:

    0:54 budak milo bersorak

  46. Dakest exo says:

    gol wan zack ???

  47. fahmin ghafar says:

    bukan la.. indonesia MARI DATANG!!!!

  48. slier81 says:

    keeper to amatur la..tgk berapa jauh dia dr pintu gol..position x betul lgsg…mmg la bola tu deflection, tp ko tgk la kedudukan gk tu kt mana..off position gila…good goalkeeper will never do that

  49. sweetlittledandelion says:

    Dear harimau malaya, keep on devours d prey, hope d victory won’t stop till here! keep going and show some claws! Keep roar-ing, tigers! ♥

  50. rasyid hassan says:

    0:48 baik punya lencong… kalo selalu perati safiq ni, kita cam leh agak dari body language dia sama ada dia akan score ke tidak

  51. rasyid hassan says:

    mohon maaf sahabatku Indonesia, takkanlah nak menyerah saja… sama2 bertarung, biar yg terbaik jadi juara… tapi kalau sahabatku Indonesia nak menyerah saja pun ok juga

  52. mika noi says:

    tahniah harimau malaya!!main bgus mlm ni wan zack,kunalan,mahali,safiq dan khairil muhymeen..tahniah korang..kpd RG jgn trunkn safee sali..dia main truk!!brpa byk pluang..asyk tggu org bgi bola..dah d bg..x jugak msuk..pastu bola asyk tlpas n pas pun truk…khairil muhymeen br msuk dh sumbat 1 gol..hrap2 khairil mhymeen yg jd striker pasni..safee sali out!!!!!

  53. mrdalam1 says:

    hendas mu , seneng-seneng nak menyerah…..indonesia sepatut ne yg menyerah kalah saja….

  54. MrNonoks says:

    khyril malauwinn~~ 0:11

  55. counterstrike141 says:

    Menang atau kalah..kami tetap akan menyokong mu wahai sang harimau malaya !!!

  56. Dion Efrijum says:

    ha..ha.. sejak kapan bisa bahasa Jawa mas? dari Jawa mana ini? ya udah tidak usah emosi mas, kita lihat saja nanti ya?

  57. Dion Efrijum says:

    Baiklah kalau begitu, marilah sama-sama kita berdo’a semoga tim kita menang. Saya akan berdoa semoga Indonesia menang melawan Malaysia: 2-1

  58. farhan29 says:

    Kedudukan dia kat depan sebab player Laos dalam keadaan nak shoot. Tak akan nak berdiri atas line goal?

  59. Khairul Faizal Ibn Pa'ee says:

    hasbullah awang ternyata tidak fit utk menjadi pengulas bolasepak..ughh 2 ughh 3 satu..nyanyok aper..

  60. Khairul Faizal Ibn Pa'ee says:

    hehehe

  61. Zainal Abidin Zaini says:

    Ni la baru rimau..bila da kena bedal bru bangkit..lain kali aku na bedal dgn peluru scod..biar berapi rapi..aku caya rimau bole..good job

  62. Lntna says:

    Mau nya x d kutuk d marah… main sebijik cm budak sekolah rendah.. klau dorang main elok spa yg nk ngutuk.. apa lg bawa nma negara gini

  63. slier81 says:

    lawak la ko bro..bila player shoot, keep mmg duduk dekat dengan line la..mana ada keeper foward bila org nak shoot..haiz gi tgk video bola pls…keeper hanya go forward bila 1 on 1 je…agak2 la nak forward..x tgk indon lwn singapore ke..tgk mcm mana gol? keeper amatur la tu..sama mcm keeper ni

  64. slier81 says:

    semua pengulas rtm mmg nyanyok..manjang blur je.. aku tringat td dia ada komen penyokong malaysia memakai baju warna kunig sireh..wtf? warna oren kot

  65. Khairul Faizal Ibn Pa'ee says:

    kuning sirih? jauh betul tu..kekeke

  66. Penganan Tempik says:

    memang cantek dan terbaik!

  67. Anwar Hafizi says:

    cakap lebih pi pakai boot turun padang tengok

  68. annastasio kapasto says:

    Lol kena faham..pengulas pun excited.. Tu yg belit2

  69. dragonaz88 says:

    dan dia jugak penyebab laos score gol penyamaan.. selain free kick, passing syafiq rahim masih terlalu byk yg perlu dibaiki.. he can do better than this.. come on!!!

  70. dragonaz88 says:

    tak jugak.. farizal hanya diuji sekali semalam dan terus menghasilkan gol.. mana kau tau farizal akan mampu menahan asakan indonesia berbanding khairul fahmi? LAOS dgn INDONESIA dua pasukan yang berbeza taraf walaupun seri pada perlawanan pembukaan…

  71. hafizer0 says:

    Demi Malaysia…oooooo oooooo…

  72. hafizer0 says:

    jangan la ckp camtu…dia agak berumur…kalo dengar skali skala die batuk boleh tau die xperlu da wat keje ni…dan dia la paling layak untuk jadi pengulas kalau nak di banding pengulas dalam bahasa melayu di astro…

  73. Khai Rul says:

    jersi dah la 14 pastu jaringkan gol lak 1-4…kihkih

  74. bendina88 says:

    bend it like safiq!

  75. Ieyfa Sweety says:

    gol

  76. Tele ActionTele says:

    Syabas malaysia

  77. Tele ActionTele says:

    Lpas ni kalahkn indonesia

  78. Tele ActionTele says:

    Tingkat kn lg perlawanan mesti kalah kn indo

  79. Tele ActionTele says:

    Harimau dah mengaum x dah menguat ye

  80. Abdul Aziz Salleh says:

    World class….

  81. TheSkullisher says:

    ader aku kesah…nyanyuk ke aper…janji malaysia menang

  82. TheSkullisher says:

    wan zack,kunanlan,mahali,muhymeen memang gandingan mantap..ngan indon harap kekalkan line up ni…

  83. suting933 says:

    Menang pakai rasuah pun bangga

  84. mrdalam1 says:

    wakahkahkahakah kalo aku ngomong jowo makna ne , aku wong jowo lah goblok , namaku Raden , tempat asal ku dari Istana Hijo ,eleng kui yooo….. koe nang indon buat kerjo mu wahee , ojo arek ngacoh wong malaysia wahee….ngerti

  85. Zul Fahmi says:

    syafiq best freekick je…maen hmpeh…sorry guys…..Malaysia boleh!!!!….

  86. dzy62 says:

    keep up the good team..

  87. aje faz says:

    cantik…cantik…Terbaik :)

  88. gbumsmile says:

    Korg xpayah kutuk HASBULLAH AWANG la,dia dah jadi pengulas bola sepak MALAYSIA kat RTM sejak zaman mak aku skolah lagi tau. Dan aku jamin xde sape boleh ganti die kecuali dia mati.. Dia ckap warna kuning sireh pinang tu mksudnye oren la,ye laa org bandar mne pernah tgok sireh pinang.. dah tu search la kt GOOGLE ngok!

  89. MrFako100 says:

    Taniah saya ucapkan ! ! ! :)

  90. slier81 says:

    ko tu yang ngok…banyak je org yg boleh gantikan hasbullah wang..manjang tgh mengulas, di berenti errr…err..errr..wtf..zaman kegemilangan dia dah habis..nak suruh dia komen sampai mati ke? bodo la ko ni..ni aku org kampung la..atok aku hari2 makang sireh ngan buang pinang..apa jadah susah2 nak sebut kuning sireh klu ko boleh sebut oren..mangkuk

  91. TVDmaniac says:

    @Dion Efrijum ga usah terlalu sombong (katanya Malaysia yg sombong), dosa tau… secara jujur, aku sendiri ga tau siapa yg bakalan menang karna performance Harimau Malaya lg ga tentu. Jgn gaduh2. Org otak dangkal aja yg mau gaduh, kita biar tetep cool dong. Kalau tetep cool, kalah kita gak malu, menang kita bangga…. peace ya?

  92. TVDmaniac says:

    @charlton810 ha? besok ke? bukan Dec 1 ke? aduih, ketinggalan betul la saya ni

  93. fitriadi8468 says:

    Go…go…go….malaysia boleh….tumpas kan indo

  94. mika noi says:

    plawanan mnentang indon nanti..aku nk khairil muhymeen yg jd striker..safee sali out!!main truk mlm td..byk btl pluang yg dsia2kn bgtu sj..tahniah safiq!!gol pmbukaan yg cntik!!

  95. TVDmaniac says:

    bagus Malaysia menang… Harap boleh kekalkan

  96. Jack Gill says:

    Tak baik bro….lu nanti satu hari dah tua..budak2 kecik sekarang kutuk lu nyanyok ke apa 10 kali ganda lagi teruk apa lu kutuk orang lain nyanyok…hidup ni roda…Lu juga akan tua…orang lain akan jadi muda lepas ni akan pandang lu nyanyok pula suatu masa nanti macam mana?

  97. Jack Gill says:

    Belajar hormati orang tua dan pengalaman orang …kelak nanti nasib lu akan dikutuk budak2 junior bawah lu yg akan kurang ajar dengan you sekarang…suatu masa nanti..percayalah..memang kita tengah muda ni…tak pernah ingat masa akan datang….

  98. rafiuddinmazuki says:

    yup,aq sokong.. msuk khyril lagi bgus.. safee bnyk buat slap… slalu shoot x tpat

  99. Dion Efrijum says:

    Saya tidak bermaksud sombong @TVDmanic, saya hanya menawarkan opsi kepada Malaysia, siapa tahu Anda menerima, kalau tidak menerima ya sudah mari kita bertanding secara sportif. Tapi tidak boleh melakukan pemukulan terhadap suporter Indonesia yang di sana ya? sebagaimana saya membaca berita bahwa ada pemukulan daripada suporter Indonesia oleh suporter Malaysia pasca Indonesia bertanding melawan Singapura.

  100. Dion Efrijum says:

    lowh komentar pedew sing wingi kok dihapus mas,? piye sameyan iki?

  101. Mohd Fadhil says:

    memang sepatut keeper akan keluar sebab 1on1…aidil datang tiba2 baru jadi tak 1on1. mistake defend ni. atau lebih tepat mistake safiq pass bola x lepas.

  102. Mohd Fadhil says:

    team work yg mantap.harap safee dan mat yo akan terus bermain untuk malaysia, bukan bermain untuk buktikan kemampuan individu. sape gol tak penting, yang penting malaysia menang

  103. mrdalam1 says:

    ini komen aku yg terakhir kat dalam page ni , satu jew aku nak bagitau kat orang2 indon , orang2 indon sememangnya dengki , cemburu dengan orang2 melayu di Malaysia , kerana orang2 melayu di Malaysia semuanya kaya raya , orang2 Melayu di Malaysia boleh makan sedap2 di restauran atau di kedai makan yg mahal2 harganya bersama2 dengan keluarga tercinta ,tak macam di Indonesia ,nak beli beras pon tak mampu..wakahkahkah dasar indon negara miskin..tak tahu malu datang Malaysia mintak sedekah

  104. maafique says:

    buat mase skang, apex bkn dlm prestasi terbaik bg aku..jujur aku ckp aku lagi yakin ngan farizal..gol ni bkn salah dia..ok dah..

  105. TheEll27 says:

    Rakyat Indonesia yang berniat nak kutuk video Harimau Malaya kepunyaan rakyat Malaysia ni tidak dibenarkan sama-sekali :)

  106. Zul Xpertz says:

    mana ad hampeh, slain freekick, skill dribble ngan passing dia pun cun,,, kalo hampeh x la jdi kapten == peace yoo,.Malaysia Boleh

  107. imanovic86 says:

    Oh yeah, Bend it like Safiq..

  108. SuperHandOfBlood lililili says:

    Aku tgok safee time game x brpe memuaskan aku rsa safee ad masalahlah, dia kan bru divorce dgn isteri dia, kita jgn la bgi preasure lgi, lgipon dlu safee main cantik sebuk cakap safee klon mokthar dari la ap la, ni bila x cantik krng lupa kan, busuk2 main pon dia pernah lah harum kan meagara dri ko ad? Xda kan so senyap biar king gopal yg tentu kan, kalau hebat sngt gi la perang kt gaza tuh lgi mulia mati syadih masok syuga :-)

  109. Iewanz Magix says:

    terbaik la HARIMAU MALAYA, even dyowg kalah dgn Singapore pn aq still suport dyowg, dan xsia2 sbb da buktikan dengan 4-1 lwn Laos.. Lpas nie Indon plak, aq hrap nant Rajagopal guna ramuan yg sama, hu, chaiyok2 HARIMAU MALAYA!!!!!

  110. cylvergirl36 says:

    nasib baik bukan khyril malaon…huhuahua

  111. mrdalam1 says:

    tuen pai chi pus sy cat ty fuk u wa ci pai lu ma k k lu bukimak ba indon biko toi ba abi org lu indon mee fuk lu ci abai mak kkoooo

  112. farhan29 says:

    Hahaha malas nak argue dgn kau. Senang kau jadi la keeper Malaysia. Baru aku boleh kata kau amature ke world class goalkeeper. I don’t think you can save that deflected shot

  113. Faiz Ahmad says:

    ” Wan Zack Haikal mencari ruang Wan Zack CANTEK di situ AAAAAAA,,,, begitu Safee Sali ” i like …

  114. Faiz Ahmad says:

    ” Oh tidak Safiq .. OH CANTEK !! “

  115. Cik Soda says:

    dye byk bazirkan peluang yg ade, kalo ikutkan saya, Malaysia boleh belasah Laos ni

  116. fuckdewi says:

    MALAYSIA ANJING, NEGERI KERAJAAN KRIMINAL PEREMPUAN

  117. NUR ELYA NATASHA says:

    0:19 yg pakai bju kning n crmin mte tu cg saya

  118. mrdalam1 says:

    aku takkan jadi pengkhianat negara malaysia kerana aku lahir di malaysia , mak bapak aku lahir di malaysia , nenek moyang ku semua lahir di malaysia sejak berabad2 ratusn tahun lahir di malaysia…aku keturunan jawa dan aku adalah keturunan raja dari kalangan orang2 jawa…aku tahu asal usul aku dan aku tetap akan pertahankan negara aku malaysia ,malaysia adalah tanah air aku…ingat tu…

  119. erwanonee says:

    malaysial bangsat……………………

  120. erwanonee says:

    kalo lo berani maen di indonesia..lo berani macem2…….gw injek2 kl lo g prcya..gw buktikan bangsatttttttttttttttt tai lo.

  121. muhammad shamil says:

    SALAM, SAYA ADA MENJUAL ALAT SIGNAL KING YANG BERUPAYA CONNECT INTERNET WIFI SEKITAR ANDA SEJAUH 2KM*IANYA JUGA CONNECT WIFI YANG MEMPUNYAI PASSWORD ANDA TIDAK PERLU LAGI UTK BYR BIL INTERNET SETIAP BULAN DAN NIKMATI PELBAGAI PILIHAN WIFI MENGIKUT KESUKAAN ANDABERMINAT BOLEH TEMPAH SECARA ONLINE MELALUI SAYA DENGAN HUBUNGI 011 29455101(SHAMIL)SILA LAYARI BLOG SAYA UTK MAKLUMAT LANJUT:PENTAWIFIHACKING.BLOGSPOT.COM

  122. muhammad shamil says:

    SALAM, SAYA ADA MENJUAL ALAT SIGNAL KING YANG BERUPAYA CONNECT INTERNET WIFI SEKITAR ANDA SEJAUH 2KM*IANYA JUGA CONNECT WIFI YANG MEMPUNYAI PASSWORD ANDA TIDAK PERLU LAGI UTK BYR BIL INTERNET SETIAP BULAN DAN NIKMATI PELBAGAI PILIHAN WIFI MENGIKUT KESUKAAN ANDABERMINAT BOLEH TEMPAH SECARA ONLINE MELALUI SAYA DENGAN HUBUNGI 011 29455101(SHAMIL)SILA LAYARI BLOG SAYA UTK MAKLUMAT LANJUT:PENTAWIFIHACKING.BLOGSPOT.COM

  123. hanaiaR ishak says:

    safiq rahim , good in FreeKick ! =)

  124. chosembang says:

    smart bohh!!

  125. Md Faiz says:

    Alahhhh sekarang ni khyril dengan skunalan injured xdpt men esok abes r esok risau tol … Org penting xde aduhhhh baddroll bukannya leh harap … Risau karang rajagopal masukkan amar plak lagilah hancur konfom sume menyirap n konfom kalah … Rajagopal dengan eksperimen dia mmg xleh dipisahkan

  126. debra viana says:

    Malaysia is the best…………………..!!!!

  127. Ieyfa Sweety says:

    nak gi can tak yah balik tidur malaysia the bast

  128. MALINGSIANJING TAIK says:

    itu bukan tanah Inggris bro!itu wilayah Nusantara jaman SrivijayaAYO REBUT KEMBALI !GANYANG MALINGSIAMengaku melayu, Bahasa campur inggrisbendera mirip USAsok-sok-an truly AsiaGak punya jati diriWhat the F*CK !==>MALAYSIA Truly Asian Dog Shit.****Like this yo..

  129. mika noi says:

    hahahaha..indon kalah..pdn muka..2 la xnk dgr ckp upin ipin..btl..btl..btl!!!!!

  130. cikyana17 says:

    Safiq Rahim~The King of Free Kick ^____^

  131. acapsamful says:

    Aku btol2 x phm la!! Time kite mng xde fans indon wat kacau biler kalah jek mesti menyemak!! sape fans Indon yg sebok komen mang gila!!

  132. mfo7676 says:

    indonesia = lelaki jadi maling dan yang perempuan jadi pelacur kat MALAySIA

  133. putrabazlinaqhib says:

    Mcm david beckam punya free kick

  134. aruefjunior51 says:

    Aku ajar safiq shoot

  135. Nurul Hiedayah says:

    wow.. AMAZING FREE KICK FOREVER.SAFIQ VERY GOOD FOOTBALL PLAYAER

  136. Hiah Zi Qing says:

    Malaysia vs Laos Safee Sali goal.

Leave a Reply to Zul Xpertz

 

— required *

— required *