Video Malaysia 2-3 Korea Selatan [Kelayakan Piala AFC B-22]

Kelayakan AFC Cup 2013 Bawah 22

Malaysia vs Korea Selatan (B-22)
AFC U-22 Championship 2013 Qualifiers
(Kelayakan Piala AFC 2013 Bawah 22)
Thuwunna Youth Training Center Stadium
Yangon, Myammar, 23 Jun 2012

    Keputusan Perlawanan:

  • Malaysia 2-3 Korea Selatan

Advertisement

116 Comments

  1. [..YouTube..] 1st goal…sumpah semat gilerrr

  2. Afiq Brenson says:

    1st goal…sumpah semat gilerrr

  3. [..YouTube..] bgs malaysia…korea mmg kuat!!

  4. john abusuk says:

    bgs malaysia…korea mmg kuat!!

  5. sayabaik3 says:

    [..YouTube..] takpe cuba lagi

  6. Muhammad Zakaria says:

    takpe cuba lagi

  7. drhafidz87 says:

    [..YouTube..] Alhamdulillah..takpe,keputusan positif sbnarnya..kita perlu realistik,mmg x mudah nk mng dgn korea yg ranking dunia jauh lbh tinggi..tp kekalahan tipis 2-3 membuktikan HM mampu mengikat korea,dan membolosi gawang korea 2 kl..lawan2 slps ini nyata lbh mudah,spatutnya HM ble menang..teruskn doa dan sokongan!

  8. Zafaran Barakah says:

    Alhamdulillah..takpe,keputusan positif sbnarnya..kita perlu realistik,mmg x mudah nk mng dgn korea yg ranking dunia jauh lbh tinggi..tp kekalahan tipis 2-3 membuktikan HM mampu mengikat korea,dan membolosi gawang korea 2 kl..lawan2 slps ini nyata lbh mudah,spatutnya HM ble menang..teruskn doa dan sokongan!

  9. [..YouTube..] Aku marah kat Pengulas Astro Arena yang hampas seorang suara macam SUNIOseorang lagi TEGAGAP-GAGAP mengulas oi ASTRO ARENA aku bayar tiap-tiap bulan hang p Pecat pengulas tu ganti yang baru.

  10. napbel21 says:

    [..YouTube..] wan sharul nizam apa bodo oi!! terang2 dah mmg tamil arasu yg score..tukar pengulas lah astro arena bodo oii!

  11. Mansor Chemat says:

    wan sharul nizam apa bodo oi!! terang2 dah mmg tamil arasu yg score..tukar pengulas lah astro arena bodo oii!

  12. 86namie says:

    [..YouTube..] BEST

  13. TheSyffl says:

    [..YouTube..] wow orang myanmar bersorak untuk Malaysia

  14. TheSyffl says:

    wow orang myanmar bersorak untuk Malaysia

  15. 565Mercurial says:

    [..YouTube..] bangang apa beza korea u22 dgn korea senior team..perbezaan kita bagai langit dan bumi

  16. 565Mercurial says:

    [..YouTube..] lawan budak U yang baru nak up pun kita penat,,apatah lg lawan dengan olimpik team korea,,

  17. Izu syahir says:

    lawan budak U yang baru nak up pun kita penat,,apatah lg lawan dengan olimpik team korea,,

  18. eijavy says:

    [..YouTube..] Go Harimau Muda….You can do it!! Nothing is impossible !!!

  19. eijavy says:

    Go Harimau Muda….You can do it!! Nothing is impossible !!!

  20. syahzahar says:

    [..YouTube..] diorang sorak utk 2-2 team la…

  21. [..YouTube..] Malaysia can`t play football.

  22. bentak87 says:

    [..YouTube..] pengulas yg suka kutuk team malaysia.. memang sial… panas jer aku dengar dia ckp..

  23. Bentak blogger says:

    pengulas yg suka kutuk team malaysia.. memang sial… panas jer aku dengar dia ckp..

  24. azizul27 says:

    [..YouTube..] pengulas mcm hampas..xprofesional langsung…baik lg rtm..

  25. azizul27 says:

    pengulas mcm hampas..xprofesional langsung…baik lg rtm..

  26. [..YouTube..] Malaysia Bodoh… kalah lawan tim lemah Korea. Indonesia is the Best!!!!!!!!!

  27. [..YouTube..] malas aku nak layan orang yang x bertamadun mcm kau ni.Lebih baik aku senyap , dapat pahala.

  28. veryyyweird says:

    [..YouTube..] habistu takkan nak suruh ko yg main,lagi jahanam la team malaysia…cakap mcm bagus je

  29. farizwan1988 says:

    [..YouTube..] poyo lah kau ni. menang 7-0 xmau komen cambagus lagi?

  30. fariz wan says:

    poyo lah kau ni. menang 7-0 xmau komen cambagus lagi?

  31. orgmuo says:

    [..YouTube..] ooo…ye ke…jd,best tak negara ko kena titik 10-0 dgn bahrain?best kan… :D

  32. orgmuo says:

    ooo…ye ke…jd,best tak negara ko kena titik 10-0 dgn bahrain?best kan… :D

  33. orgmuo says:

    [..YouTube..] ko pndai main football sgt ke?

  34. [..YouTube..] Indonesia very happy with this result. because is new Record. and Many People know Indonesia Football. I’m very Proud with that Result.

  35. ewgLoveTimnas says:

    Indonesia very happy with this result. because is new Record. and Many People know Indonesia Football. I’m very Proud with that Result.

  36. [..YouTube..] Malaysia cuma jago saat lawan tim tim Asean saja. hahahahaa… tapi tidak juga. lawan singapore aja imbang. hahahaa….

  37. ewgLoveTimnas says:

    Malaysia cuma jago saat lawan tim tim Asean saja. hahahahaa… tapi tidak juga. lawan singapore aja imbang. hahahaa….

  38. arzlarn says:

    [..YouTube..] Ternyata ketinggalan kamu ni..Malaysia 2 -0 Singapore..Singapore Under 22 belum layak lawan Harimau Muda. (sbb tak ada import/naturalisasai)

  39. arzlarn says:

    [..YouTube..] tapi kenapa Indon yg maha hebat tetap dipijak Malaysia? sentiasa kalah dan dihina waima di negara najis kalian? MENGAPA? hahaha.. kerana kamu semua RIAK dan TAKBUR…

  40. arzlarn says:

    tapi kenapa Indon yg maha hebat tetap dipijak Malaysia? sentiasa kalah dan dihina waima di negara najis kalian? MENGAPA? hahaha.. kerana kamu semua RIAK dan TAKBUR…

  41. [..YouTube..] aduh 40% kalimat lu gw kaga ngarti.bahasa yang aneh. hahahhaaa….

  42. [..YouTube..] Buktikan dong Malaysia bukan jagonya lawan tim tim Asean saja…

  43. ewgLoveTimnas says:

    Buktikan dong Malaysia bukan jagonya lawan tim tim Asean saja…

  44. nagachini1 says:

    [..YouTube..] indon jeles 2..haha..nt kita tgngok berapa puak2 indon kena GANYANG dengan japan,australia,singapore..tp jgn macau dan timor leste pon x lepas..BAIK BUNGKUS JE PSSI 2..jgn jadi jagoan di tempat sendiri je..

  45. orgmuo says:

    [..YouTube..] congrats indonesia…hahaha… :D

  46. orgmuo says:

    congrats indonesia…hahaha… :D

  47. orgmuo says:

    [..YouTube..] hahaha…ada mamat indon bangga negara dia kena bantai 10-0 dgn bahrain…lol

  48. orgmuo says:

    hahaha…ada mamat indon bangga negara dia kena bantai 10-0 dgn bahrain…lol

  49. [..YouTube..] in The Fact versus Bahrain. Indonesia used U-21. and Bahrain need 9-0 for get away Grup. and Bahrain give Referee much money. hahahahaa…

  50. ewgLoveTimnas says:

    in The Fact versus Bahrain. Indonesia used U-21. and Bahrain need 9-0 for get away Grup. and Bahrain give Referee much money. hahahahaa…

  51. CrazyBabun says:

    [..YouTube..] Aku hairan kenape team Korea tak turunkan u22 yg sebenar… mmg rendah sgt level permainan bola sepak asean ni agaknye…mintak maaf aku nak cakap..sepatutnye Malaysia boleh menang…tapi masih banyak perkara yg nak kene mantap lagi..gerak serangan kene lbey super speed..skill individu kne lbey mantap..passing ngan kombinasi pemain dah ok

  52. CrazyBabun says:

    Aku hairan kenape team Korea tak turunkan u22 yg sebenar… mmg rendah sgt level permainan bola sepak asean ni agaknye…mintak maaf aku nak cakap..sepatutnye Malaysia boleh menang…tapi masih banyak perkara yg nak kene mantap lagi..gerak serangan kene lbey super speed..skill individu kne lbey mantap..passing ngan kombinasi pemain dah ok

  53. eijavy says:

    [..YouTube..] Kesian INDON…..gara2 KALAH AFF dan dimaluin di SEAGAMES oleh Team MALAYSIA, rakyat INDON udah ramai sakit mental ya…..hahahah….Tak sabar nak tengok INDON DIKALAHKAN Japan and Australia…..10-0? 20-0? 18-0 mungkin hehehe….Are you ready guys?

  54. eijavy says:

    Kesian INDON…..gara2 KALAH AFF dan dimaluin di SEAGAMES oleh Team MALAYSIA, rakyat INDON udah ramai sakit mental ya…..hahahah….Tak sabar nak tengok INDON DIKALAHKAN Japan and Australia…..10-0? 20-0? 18-0 mungkin hehehe….Are you ready guys?

  55. eijavy says:

    [..YouTube..] INDON jago kampung? Di kampung sendiri juga KALAH…heeee….pernah menang apa kamu? bilang sama aku? Yg aku tau cuma MENANGgung KEKALAHAN aja….hehehheheh

  56. eijavy says:

    INDON jago kampung? Di kampung sendiri juga KALAH…heeee….pernah menang apa kamu? bilang sama aku? Yg aku tau cuma MENANGgung KEKALAHAN aja….hehehheheh

  57. [..YouTube..] HAHAHAAA… Indonesia is a big team. it’s not easy to beat us. Japan and Australia is a weak team.

  58. ewgLoveTimnas says:

    HAHAHAAA… Indonesia is a big team. it’s not easy to beat us. Japan and Australia is a weak team.

  59. [..YouTube..] HAHAHAAA… Indonesia has new stadium Riau Main Stadium. The Reds Garudas will support to Indo.

  60. ewgLoveTimnas says:

    HAHAHAAA… Indonesia has new stadium Riau Main Stadium. The Reds Garudas will support to Indo.

  61. eijavy says:

    [..YouTube..] “Indonesia is a big team. it’s not easy to beat us”<==== Hell ya Fucking Right!!! Yeah Go INDON Keep Dreaming!!! HAHAHAHA…….Typical INDON

  62. eijavy says:

    “Indonesia is a big team. it’s not easy to beat us”<==== Hell ya Fucking Right!!! Yeah Go INDON Keep Dreaming!!! HAHAHAHA…….Typical INDON

  63. orgmuo says:

    [..YouTube..] ohh…really…hahaha…so,once again,congrats to you…hahaha :D

  64. orgmuo says:

    ohh…really…hahaha…so,once again,congrats to you…hahaha :D

  65. [..YouTube..] bener kan Korea itu tim lemah… Buktinya Myanmar sesama tim lemah bisa tuh skor imbang 0-0. harusnya malaysia yang juara Asean bisa dong ngalahin Korea. jangan malu2in ah. hehehee… :D. ingat jangan pe kalah ma Myanmar. nti peluang lolos Grup G bisa pupus.

  66. ewgLoveTimnas says:

    bener kan Korea itu tim lemah… Buktinya Myanmar sesama tim lemah bisa tuh skor imbang 0-0. harusnya malaysia yang juara Asean bisa dong ngalahin Korea. jangan malu2in ah. hehehee… :D. ingat jangan pe kalah ma Myanmar. nti peluang lolos Grup G bisa pupus.

  67. eijavy says:

    [..YouTube..] INDONesia belum mulai main lagi kita sudah tau tuh resultnya…….KALAH (as usual)!! Kalo kalah 1-0 itu sudah cukup baik a.k.a Menang gitu buat Indonesia kerana sudah menjadi budaya Indon SCORE sepak bolanya kayak badminton heheh….kita tunggu dan liat aja nanti…..Dilibas Japan & Australia 18-0….. itu yg PASTI!!

  68. eijavy says:

    INDONesia belum mulai main lagi kita sudah tau tuh resultnya…….KALAH (as usual)!! Kalo kalah 1-0 itu sudah cukup baik a.k.a Menang gitu buat Indonesia kerana sudah menjadi budaya Indon SCORE sepak bolanya kayak badminton heheh….kita tunggu dan liat aja nanti…..Dilibas Japan & Australia 18-0….. itu yg PASTI!!

  69. [..YouTube..] coba tengok di you tube : Riau main stadium for asian 2012. rasa2nya ga mungkin indon bisa kalah. indon itu hebat loh…

  70. ewgLoveTimnas says:

    coba tengok di you tube : Riau main stadium for asian 2012. rasa2nya ga mungkin indon bisa kalah. indon itu hebat loh…

  71. arzlarn says:

    [..YouTube..] Malaysia 2-0 Qatar.SALAM 10-0

  72. arzlarn says:

    Malaysia 2-0 Qatar.SALAM 10-0

  73. [..YouTube..] SALAM 5-1

  74. ewgLoveTimnas says:

    SALAM 5-1

  75. ayie88 says:

    [..YouTube..] nice BGM

  76. ayie88 says:

    nice BGM

  77. ayie88 says:

    [..YouTube..] semua team ada kekuatan masing-masing. Indonesia juga kuat, cuma nasib tidak menyebelahi semasa final AFC sebelum ni. Kali ni, good luck for your team. Suka tengok team serantau pegang 1st and 2nd place, serumpun dan saling bertemu :)

  78. ayie88 says:

    semua team ada kekuatan masing-masing. Indonesia juga kuat, cuma nasib tidak menyebelahi semasa final AFC sebelum ni. Kali ni, good luck for your team. Suka tengok team serantau pegang 1st and 2nd place, serumpun dan saling bertemu :)

  79. [..YouTube..] HAHAHAHAAAA…., cuman di libas 0-1 lon. itu juga karena pemain indon cebol cebol kaya malon. sundulan lon gol na

  80. ewgLoveTimnas says:

    HAHAHAHAAAA…., cuman di libas 0-1 lon. itu juga karena pemain indon cebol cebol kaya malon. sundulan lon gol na

  81. [..YouTube..] GOL PERTAMA KOREA MIRIF GOL PERTAMA AUSTRALIA KE GAWANG INDON. ITU KARENA PEMAIN KITA CEBOL CEBOL

  82. ewgLoveTimnas says:

    GOL PERTAMA KOREA MIRIF GOL PERTAMA AUSTRALIA KE GAWANG INDON. ITU KARENA PEMAIN KITA CEBOL CEBOL

  83. KakiBuli55 says:

    [..YouTube..] indon tim lemah..

  84. KakiBuli55 says:

    indon tim lemah..

  85. [..YouTube..] BELUM TENTU. INDON BISA LOLOS. KALO MALON UDAH PASTI GA LOLOS. WKWKWKWKWKKk

  86. ewgLoveTimnas says:

    BELUM TENTU. INDON BISA LOLOS. KALO MALON UDAH PASTI GA LOLOS. WKWKWKWKWKKk

  87. hafidz nkri says:

    [..YouTube..] malingsia trgabung dalam grup lemah yg kuat just korea selatan ja yg lain sampah hahaa INDONESIA GRUP NERAKA ausrtalia, jepang,singapura,macau,timor leste, indonesia pasti bisa malingsia jd babu britis ja ckckck

  88. hafidz nkri says:

    malingsia trgabung dalam grup lemah yg kuat just korea selatan ja yg lain sampah hahaa INDONESIA GRUP NERAKA ausrtalia, jepang,singapura,macau,timor leste, indonesia pasti bisa malingsia jd babu britis ja ckckck

  89. eijavy says:

    [..YouTube..] Sudah la INDON, u guys are born to be LOSER…..kalo main bola dengan budak sekolah Japan pon kena pancung 5-1…..lebih baik balik rumah makan sushi la…..wakakaka

  90. eijavy says:

    Sudah la INDON, u guys are born to be LOSER…..kalo main bola dengan budak sekolah Japan pon kena pancung 5-1…..lebih baik balik rumah makan sushi la…..wakakaka

  91. [..YouTube..] Sudah la MALON, u guys are born to be LASER…..kalo main bola dengan budak sekolah Myanmar pon kena pancung 2-1…..lebih baik balik rumah makan Rengginang la…..wakakaka

  92. ewgLoveTimnas says:

    Sudah la MALON, u guys are born to be LASER…..kalo main bola dengan budak sekolah Myanmar pon kena pancung 2-1…..lebih baik balik rumah makan Rengginang la…..wakakaka

  93. arzlarn says:

    SALAM 0-6..hahahahahaha…

  94. mrxlester lester says:

    malaysia defeated haha let’s see you again in AFC 2014 Maldives. Ph (5) vs. Ma (0) haha

  95. steven010833 says:

    Ad mlm ckit

  96. arya galih says:

    MALAYSHIT BORN TO LOSER KAHKAHKAHKAH… MALAYSHIT TEAM BABI LEMBIK

  97. budi santosa says:

    jangan suka saling mengejek ya…kita sodara kan? hehe..

  98. rizal palu says:

    negara copy paste………..

  99. sigestroy says:

    kita menang lawan korea hahaha walaupun korea dibantu wasit malaysia, tp kita tetap asian giant sekarang hahaha.. tak usah iri pun.

  100. Rizky Sulaksono says:

    ye Indonesia Menang

  101. indra yudha says:

    yang lo banggain apa..?budaya indonesia aja lo jiplak…lo negara cuma bisa copy paste kupret…!!!!malingsya……

  102. indra yudha says:

    ok dari gaya jiplak..?

  103. indra yudha says:

    kalo negara saya najis apa kata yang tepat untuk negara kalian….?yang bisanya cuma ikut2an aja…ngaku2 punya budaya..budaya kalian budaya maling ya……

  104. indra yudha says:

    wasit dari malaysia kupret …berharap indonesia kalah …mimpi kali nyet..sia anjing

  105. ht park says:

    sudahlah…kau tu tak ada rasa persodaraan kah?…tak ada rakyat Indonesia kau boleh maju kah?…kita bersodara kah?…cobalah jangan bangkitkan emosi perseteruan…saya pun tak nak begaduh dgn sodara serumpun…salam bersahabat dari Indonesia…

  106. novan tampan says:

    hahah mapuus looo malingasia ,,bisa cumanyela doang g ada bukti ,,sama korea selatan ajh kalah haha ,,3-2 ,,muka mau d taro mana tuhh ,,acungkan jari tenga buat MALINGASIA ,,F*CK YOU llol

  107. Phoenyoc Dissconect says:

    hhahaha malayshit,, korea selatan aja kita bantai 2-3 eh ini yang sukanya ngata ngatain malah kebalikan nya kalah 3-2 hahahamamposs loo malayshit <<<<<<<< read now

  108. sande choir says:

    tak ada yang main laser nie pakcie ,musti ada laser itu supporter malay..biar menang melawan korea selatan.. kwkwkwwkw

  109. Roni Ferdiansyah says:

    Malaysia dodol bisanya cuma ngoceh doank…

  110. thomas irawan says:

    malaysia tolol…………..bsanya cuma jiplak aja

  111. iwan yuliansyah says:

    bebual je u MALON BEGOOO…u negare tak punya OTAK…

  112. M.HUSNI MUBAROK says:

    malingsial goblok wkkk

  113. vina wati says:

    Hahaha ganyang Malingsial,,fuck fuck Dungu cam kerbau,,cpak je pandai Otak takde,,Amit2 jeuuuh

  114. Rio Fahmy Nugraha says:

    wakakaka, KALAH! :D

  115. gea nakindo says:

    indonesia – malaysia adalah saudara dan sahabat, , jadi harap damai :)

Leave a Comment

 

— required *

— required *