Video Terengganu 0-1 Lions XII MSL 2012

SKUAD Lions XII dari Singapura terus memperkukuhkan kedudukan persada Liga Super apabila mencapai kemenangan tipis 1-0 ke atas Terengganu di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.

Kemenangan tersebut membolehkan pasukan Lions XII kini mengumpul 50 mata selepas 24 perlawanan.

Gol tunggal pasukan tersebut hanya hadir pada minit ke-93 (masa kecederaan) hasil jaringan Sufian Anuar.

Pemain berusia 24 tahun itu, yang menggantikan Agu Casmir, memungut bola di dalam kotak penalti pada minit ke-3 masa tambahan dan menggelecek melepasi Hasmizan Kamarodin sebelum melepaskan rembatan masuk untuk memberikan pasukannya semua tiga mata di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah.

Keputusan itu pasti akan menggembirakan jurulatih LIONSXII, V. Sundramoorthy kerana ia merupakan kemenangan ketiga mereka berturut-turut selepas menewaskan Sarawak dan Sabah di dua perlawanan terakhir mereka.

Advertisement

129 Comments

  1. sakit jiwa says:

    goalll, xsangka terengganu bnr akhirnya, singapura ada ke?? xprnh dgr ak

  2. ali khan says:

    Bilalsthewise ko nie menang nak kene penumbuk Dari kite semua ah

  3. schmellycats says:

    Well pemain lionsxii hanya senyum walaupun terima cemuhan drp fan2 haprak dari msia ni sebab they take things lightly. Why bother about whatever others have to say,yg penting 3 points in their pocket. Hais kesian si bilal, not very wise indeed.

  4. el kun says:

    @bilalsthewise Hahahaha Org tak leh terima statement bdk tak lepas SPM….

  5. flip71824 says:

    Bilal : kau jgn nk tunjuk bagos sngt laa. Tak ke mane pun kau. Kau tlg majukan negara kau tuh sudah. Jage melayu kat negara kau tuh ! Melayu dgn melayu pon gadoh dkt negara kau nk ajar org laen …

  6. b0405102555 says:

    tgk dkt 1:22,pelik betul..hahahha..

  7. ali khan says:

    Dorang cpk Singapore anjing tapi kalau kite cpk Malaysia anjing Nanti dorang marah

  8. ali khan says:

    Confirm punye lions menang kelantan tahun Depan ko tengok aje

  9. Hasif Rahman says:

    ni church nye bilal ah aku rase. lol.

  10. akuehebat says:

    [..YouTube..] eleh..baru menang dgn ganu skali da heboh..y kalah 2 kali tu korg x malu ke?hehehe

  11. akuehebat says:

    eleh..baru menang dgn ganu skali da heboh..y kalah 2 kali tu korg x malu ke?hehehe

  12. [..YouTube..] tak tapi nenek lu punya stadium…

  13. bilalsthewise says:

    tak tapi nenek lu punya stadium…

  14. CrazyBabun says:

    [..YouTube..] dah kalah 2-0 lagi nak cakap besar.. dalam 4-5 tahun lagi 5 atau 6-0 Singapore akan kalah ngan Malaysia..

  15. Edy Zul says:

    dah kalah 2-0 lagi nak cakap besar.. dalam 4-5 tahun lagi 5 atau 6-0 Singapore akan kalah ngan Malaysia..

  16. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Wahai mat2 kotai m’sia, jgn bising2…Mulut korang bau tempeh, hati korang busuk, ketiak bau masam tak pakai rexona dan korang bodoh mcm biskut…! LionsXII is the Best….. Even better than our national team….! p/s No FT pls….

  17. s9733562e says:

    [..YouTube..] Fuck u bilalsthewise

  18. [..YouTube..] hahahah ah ah, tukar nama bilalsthewuss pun cantik.

  19. hanheygaheyinhey says:

    hahahah ah ah, tukar nama bilalsthewuss pun cantik.

  20. [..YouTube..] mestilah tak malu bro, kalau kalah cara fair kita terima. dah adat pe. adat jugak bila menang, patut celebrate. tapi bila kita celebrate, orang kau potong steam. not cool sia bro.

  21. hanheygaheyinhey says:

    mestilah tak malu bro, kalau kalah cara fair kita terima. dah adat pe. adat jugak bila menang, patut celebrate. tapi bila kita celebrate, orang kau potong steam. not cool sia bro.

  22. [..YouTube..] bro lu kalau boleh predict ni sumer lu boleh jadi pundit. boleh buat duit, tak payah buat bising pat sini. and bro, babun salah spelling la, baboon baru betul. okay? k best

  23. hanheygaheyinhey says:

    bro lu kalau boleh predict ni sumer lu boleh jadi pundit. boleh buat duit, tak payah buat bising pat sini. and bro, babun salah spelling la, baboon baru betul. okay? k best

  24. s9733562e says:

    [..YouTube..] ???

  25. ali khan says:

    ???

  26. akuehebat says:

    [..YouTube..] haha..xde mslh la nk celebrate…cuma jgn la smpai nk kutuk bagai team lain…team da menang, ok la..xyah la nk kutuk apa bagai..lgpun ganu memang 2 kali, dgn cara fair apa?1 game liga, 1 game FA Cup…

  27. s9733562e says:

    [..YouTube..] Yer

  28. ali khan says:

    Yer

  29. [..YouTube..] Stakat 1 – 0 Nok Bangga. Balik Ah LionsXII

  30. Terengganu Battleon Dragon says:

    Stakat 1 – 0 Nok Bangga. Balik Ah LionsXII

  31. zippofly says:

    [..YouTube..] dah lions XII main bagus dah tentu menang..ganu pun main baik tpi nasib tak de…adat main bola ad klah ad menANG…love peace n respect.

  32. s9733562e says:

    [..YouTube..] Betul gua selut sama Lu

  33. bakingbug says:

    [..YouTube..] Yeah! Lionsxii menang! Go Lions Go! But I must admit that Terengganu did give a good fight. Best game!

  34. Parkeungeun says:

    [..YouTube..] Siapa cakap kita bangga? Aik. Kau jealous ke pah? AHAHAHAHAHAHAHHAHHAHAA. Oi lembu, pade korang KOSONG. Kau suruh kita balik, BOLEH. At least dorang balik pun tak malu sia. At least kite ade SCORE. Pade korang KOSONG, TELUR BUSUK!

  35. nuriyusan says:

    [..YouTube..] Abeh nak brape gol? 1-0??? 5-0?? 9-0?? Ckp je.. Semua LIONSXII ade..

  36. nuriyusan says:

    Abeh nak brape gol? 1-0??? 5-0?? 9-0?? Ckp je.. Semua LIONSXII ade..

  37. lui475 says:

    [..YouTube..] can lions qualify for Piala AFC???? BANGKOK GLASS win SINGAPORE CUP 2010 but cant qualify…lions was M league team,not singapore league team…..

  38. s9733562e says:

    [..YouTube..] I am not sure but I think they will

  39. ali khan says:

    I am not sure but I think they will

  40. s9733562e says:

    [..YouTube..] For the afc champions league

  41. ali khan says:

    For the afc champions league

  42. bangzai303 says:

    [..YouTube..] kerana tak berani la korang kalah.Ha..Ha..Ha..He..He..WA..KA…KA..KAKA..LU ..PUNYA LAKI.Lu g jual telur penyu lg baik>>>pemain2 lion semuanya handsome2 guy..jealous Ke..Pe..Marah nampak..Bilal pun tengok bola WAT DE WASTE…!

  43. nuriyusan says:

    [..YouTube..] Game pon dah abes korang pon dah kalah. Kalau tk nk dpt lebih malu minggu depan lwn kelantan tolong lah menang ok. Kita support Terengganu pulak minggu depan. Hahaha….

  44. nuriyusan says:

    Game pon dah abes korang pon dah kalah. Kalau tk nk dpt lebih malu minggu depan lwn kelantan tolong lah menang ok. Kita support Terengganu pulak minggu depan. Hahaha….

  45. fizeetube says:

    [..YouTube..] @nuriyusan ko ni nmpk sgt pnykng singapore.. nk support tgganu supaya jarak antara lions dn klntan makin jauhkn.. bila tgganu mng ngn klntn. kamu yg menangguk di air keruh.

  46. [..YouTube..] nenek gua punya stadium baik dok. cantik je. nenek lu punya stadium macam ladang kerbau bertepek tepek ngan lumpuh campor taik macam nenek lu punya sluardalam 50sen.

  47. Hasif Rahman says:

    nenek gua punya stadium baik dok. cantik je. nenek lu punya stadium macam ladang kerbau bertepek tepek ngan lumpuh campor taik macam nenek lu punya sluardalam 50sen.

  48. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Baikzzz LionsXII…! Kepada fans2 LionsXII, salam satu jiwa…satu hati…!

  49. [..YouTube..] mestilah bro, perkara obvious tak payah cakap. whatever helps. kalau club lain boleh tolong, ape salahnye. mesti lah kita mau terengganu menang over kelantan. asal ahh malaysia banyak captain obvious.

  50. [..YouTube..] debut season, finishes 2nd/1st. pure awesomeness

  51. s9733562e says:

    [..YouTube..] Lions xii rockzzz

  52. selat767 says:

    [..YouTube..] malam tu ultras teganu off day, tak dengar suara…mungkin hari hujan kot,,apa pon syabas kepada dua team yg menunjukkan semangat kesukanan yg baik..go lions go,,peteh ganu peteh…

  53. selat767 says:

    malam tu ultras teganu off day, tak dengar suara…mungkin hari hujan kot,,apa pon syabas kepada dua team yg menunjukkan semangat kesukanan yg baik..go lions go,,peteh ganu peteh…

  54. s9733562e says:

    [..YouTube..] Hahahaha semua fan tenganu Dh tak commet

  55. s9733562e says:

    [..YouTube..] Comment

  56. john joe says:

    [..YouTube..] taun nie zaman kejatuhan tganu,,

  57. s9733562e says:

    [..YouTube..] Jgn ckp gitu semua team akan kalah

  58. ali khan says:

    Jgn ckp gitu semua team akan kalah

  59. [..YouTube..] Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew kite menang harap2 terengganu menang kelantan

  60. s9733562e says:

    [..YouTube..] Inshallah Nanti lions boleh champions thanks bro

  61. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Tak jadi juara takpe, no 2 pon jadi ler…We must remember that this is a young squad, roped in before the MSL season starts with only a few known players and now we knows our future stars, thanks to the MSL for the opportunity and this new found glory..This is the LionsXII first year and to mostly outshone teams from the MSL is already an achievement itself….Well done LionsXII, Sundram & staffs..! LionsXII atw….!

  62. s9733562e says:

    [..YouTube..] Boleh saya tanye sikit tak,Nanti dorang Pegi afc champions league tak?

  63. ali khan says:

    Boleh saya tanye sikit tak,Nanti dorang Pegi afc champions league tak?

  64. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Bro, AFC Champion league tak tpi AFC Cup mungkin….Tak tahu lah klu perjanjian FAS/FAM mcm mane plak…? Kita tunggu je berita….

  65. CrazyBabun says:

    [..YouTube..] alamak bajet pandai sangat la tuadei pigi daaa !!

  66. [..YouTube..] I seem you have a lots of enemy from Malaysia people, Better watch out bro, nama lu dah panas. Gua dah tgk komen2 lu yg lain.

  67. bilalsthewise says:

    I seem you have a lots of enemy from Malaysia people, Better watch out bro, nama lu dah panas. Gua dah tgk komen2 lu yg lain.

  68. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Aku tak heran…Yg semua kena maki dgn aku tu memang patut kena maki kaw2…! Tapi aku nak ckp ngan kau, keep politics and religion out of the football context….! Football does’nt mixed with religions & politics….! Be smart….jus talk football…!

  69. s9733562e says:

    [..YouTube..] Name siape yg panas

  70. s9733562e says:

    Name siape yg panas

  71. [..YouTube..] Tapi pepehal aku nak berterima kasih sebab national team Malaysia U22 cuma kalah tipis jer ngan korea 3-2. Maybe their playing in S-League, so perfomance makin naik. Cuma aku nak tanya where your Singapore U22??..

  72. bilalsthewise says:

    Tapi pepehal aku nak berterima kasih sebab national team Malaysia U22 cuma kalah tipis jer ngan korea 3-2. Maybe their playing in S-League, so perfomance makin naik. Cuma aku nak tanya where your Singapore U22??..

  73. [..YouTube..] Season depan bagi le peluang player2 dari courts young lions main dalam Lions12, ramai pe player2 singapore U22, kan baik untuk pendedahan dan saingan yg sihat, pi bagi kat player2 senior watpe, kekdang x faham aku ngan FAS singapore, Takut kalah ke?.

  74. bilalsthewise says:

    Season depan bagi le peluang player2 dari courts young lions main dalam Lions12, ramai pe player2 singapore U22, kan baik untuk pendedahan dan saingan yg sihat, pi bagi kat player2 senior watpe, kekdang x faham aku ngan FAS singapore, Takut kalah ke?.

  75. nuriyusan says:

    [..YouTube..] Tk payah U22. Kalau FAM izin kan U16 pon kita boleh hantar. Smalam je Ajax Amsterdam kalah ngan dorang 2-1. Tkde hal lah kalau masok liga m lawan ngan pangkat pakcik2 Malaysia.

  76. nuriyusan says:

    Tk payah U22. Kalau FAM izin kan U16 pon kita boleh hantar. Smalam je Ajax Amsterdam kalah ngan dorang 2-1. Tkde hal lah kalau masok liga m lawan ngan pangkat pakcik2 Malaysia.

  77. [..YouTube..] Hantar jerk..buat pe bagi kat player2 senior, rata2 cepat semput. Ajax??…Match apa tue

  78. bilalsthewise says:

    Hantar jerk..buat pe bagi kat player2 senior, rata2 cepat semput. Ajax??…Match apa tue

  79. [..YouTube..] Aku risau bila HM main dalam S-League, prestasi diorang x kemana. Tapi semalam HM vs Korea, diorang cuma kalah tipis je, nmpak ada peningkatan sejak main dalam S-League. Sayang Etoile FC dah xde dalam S-League. Aku nak sgt tgk HM meets Etoile FC.

  80. bilalsthewise says:

    Aku risau bila HM main dalam S-League, prestasi diorang x kemana. Tapi semalam HM vs Korea, diorang cuma kalah tipis je, nmpak ada peningkatan sejak main dalam S-League. Sayang Etoile FC dah xde dalam S-League. Aku nak sgt tgk HM meets Etoile FC.

  81. nuriyusan says:

    [..YouTube..] Lion city cup. Skrang tengah berlangsung di Singapore. Ade team Manchester city,team Porto dan mcm2 lagi.

  82. nuriyusan says:

    Lion city cup. Skrang tengah berlangsung di Singapore. Ade team Manchester city,team Porto dan mcm2 lagi.

  83. s9733562e says:

    [..YouTube..] Harimau MUDa kat s-league skrg dorang 5fh

  84. s9733562e says:

    Harimau MUDa kat s-league skrg dorang 5fh

  85. s9733562e says:

    [..YouTube..] Singapore under 16 menang Ajax 2-1

  86. s9733562e says:

    Singapore under 16 menang Ajax 2-1

  87. [..YouTube..] Bookies2 nie la banyak bikin masalah, Euro2012 nie pun ada bookies singapore kena tangkap kat johor dan penang, diorang bet dekat USD 900,000. Mungkin di singapore bookies ni susah nak jalankan operasi, jadi diorang cari lokasi baru, Malaysia dan Hongkong.

  88. bilalsthewise says:

    Bookies2 nie la banyak bikin masalah, Euro2012 nie pun ada bookies singapore kena tangkap kat johor dan penang, diorang bet dekat USD 900,000. Mungkin di singapore bookies ni susah nak jalankan operasi, jadi diorang cari lokasi baru, Malaysia dan Hongkong.

  89. [..YouTube..] Aku x setuju dengan kata kau S-League xde perlu ada sistem naik turun, kalo camtu macammane nak cari talent2 muda singaporean. That why S-League must have division 1 and division 2. See azamuddin akil who score againts singapore at stadium jalan besar, he from div 2 team(Pahang). Player2 dari courts young lions perlu di beri ruang dan pendedahan dalam MSL. Most Important yout lions12 keepers, Izwan Mahbud, always doing mistakes and unfit. I think Courts Young Lion Keeper much better than Izwan.

  90. bilalsthewise says:

    Aku x setuju dengan kata kau S-League xde perlu ada sistem naik turun, kalo camtu macammane nak cari talent2 muda singaporean. That why S-League must have division 1 and division 2. See azamuddin akil who score againts singapore at stadium jalan besar, he from div 2 team(Pahang). Player2 dari courts young lions perlu di beri ruang dan pendedahan dalam MSL. Most Important yout lions12 keepers, Izwan Mahbud, always doing mistakes and unfit. I think Courts Young Lion Keeper much better than Izwan.

  91. [..YouTube..] Jumaat Jantan, Shahril Ishak, Izwan Mahbud, Baihaki zainal is a senior team currenly plays for singapore national team. Ramai lagi player2 U22 singapore yg berbakat besar. Their should give chance, jgn harapkan player2 senior.

  92. bilalsthewise says:

    Jumaat Jantan, Shahril Ishak, Izwan Mahbud, Baihaki zainal is a senior team currenly plays for singapore national team. Ramai lagi player2 U22 singapore yg berbakat besar. Their should give chance, jgn harapkan player2 senior.

  93. s9733562e says:

    [..YouTube..] Wow bilalsthewise dah taubat nampak

  94. s9733562e says:

    Wow bilalsthewise dah taubat nampak

  95. taktakut777 says:

    [..YouTube..] LoL…kan aku dah ckp mesti ade kes time euro games dan ni semua keja2 syndicate, kongsi…! It should now be clear that we are dealing with globally roaming organised crime taking advantage of international games – from national to regional and finally international…That this manifestation now needs a collective sports, goverments and police approach must be irrefutable….!

  96. taktakut777 says:

    LoL…kan aku dah ckp mesti ade kes time euro games dan ni semua keja2 syndicate, kongsi…! It should now be clear that we are dealing with globally roaming organised crime taking advantage of international games – from national to regional and finally international…That this manifestation now needs a collective sports, goverments and police approach must be irrefutable….!

  97. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Dah memang pemain2 courts young Lions akan di masuk kan dlm LionsXII…! It’s part of the plan…!

  98. taktakut777 says:

    Dah memang pemain2 courts young Lions akan di masuk kan dlm LionsXII…! It’s part of the plan…!

  99. [..YouTube..] For while only, i support fair game and clean game without match fixing and bribe. Be aware fifa already monitor Malaysia and Singapore because of match mixing.

  100. bilalsthewise says:

    For while only, i support fair game and clean game without match fixing and bribe. Be aware fifa already monitor Malaysia and Singapore because of match mixing.

  101. [..YouTube..] Baihaiki zainal. lol

  102. heyholetsgo368 says:

    Baihaiki zainal. lol

  103. s9733562e says:

    [..YouTube..] Spain!!!!!!

  104. s9733562e says:

    Spain!!!!!!

  105. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Final….Germany vs Spain…. I pick Germany to win.!!

  106. taktakut777 says:

    Final….Germany vs Spain…. I pick Germany to win.!!

  107. s9733562e says:

    [..YouTube..] Nononono espanya

  108. s9733562e says:

    Nononono espanya

  109. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Die deutschen werden den Champion…..!!!

  110. taktakut777 says:

    Die deutschen werden den Champion…..!!!

  111. s9733562e says:

    [..YouTube..] Siak ah kelantan tengah menang terenganu 0-2

  112. s9733562e says:

    Siak ah kelantan tengah menang terenganu 0-2

  113. taktakut777 says:

    [..YouTube..] 2-2 FINAL SCORE…! Mari lah kita berdoa supaya Selangor dpt juga menyekat Kelantan, Jumaat ni….!

  114. taktakut777 says:

    2-2 FINAL SCORE…! Mari lah kita berdoa supaya Selangor dpt juga menyekat Kelantan, Jumaat ni….!

  115. s9733562e says:

    [..YouTube..] Inshallah

  116. s9733562e says:

    Inshallah

  117. s9733562e says:

    [..YouTube..] Lol spain vs Italy final

  118. s9733562e says:

    Lol spain vs Italy final

  119. taktakut777 says:

    [..YouTube..] Ade chance Spain jdi Juara….Masin mulut lu bro…..! Germany, u’ve let me down…isk isk isk

  120. taktakut777 says:

    Ade chance Spain jdi Juara….Masin mulut lu bro…..! Germany, u’ve let me down…isk isk isk

  121. s9733562e says:

    [..YouTube..] Kelantan menang selangor 1-0 siak ahh

  122. s9733562e says:

    Kelantan menang selangor 1-0 siak ahh

  123. s9733562e says:

    [..YouTube..] Spain champions

  124. s9733562e says:

    Spain champions

  125. [..YouTube..] First time we beat Terrenganu! :)

  126. aannagibbinsalam says:

    First time we beat Terrenganu! :)

  127. copymylink says:

    SKILLS!!

  128. kropokgoreng says:

    dah kalah gitulah lagunye

  129. Makeupgerl says:

    Trengganu main mcm budak kampong. Boleh belah le!

Leave a Comment

 

— required *

— required *