Kelantan vs Selangor [Penalti Dinafi]

Liga Super 2010 Match #22: Selangor vs Kelantan 1-1 | 10 Julai 2010, Stadium Shah Alam, Selangor.

Jaringan:
1 – 0 60′ Mohd Amirulhadi Zainal (Selangor)
1 – 1 65′ Indra Putra Mahayuddin (Kelantan)

Advertisement

47 Comments

  1. yessirr says:

    ternyata selangor menang nasib ..bila penalti dinafikan ..so for selagor nothing to proud..kelantan adalah champion this year..go warrior go

  2. [..YouTube..] memang penalti…mcm mcm referee ni

  3. theredwarriors says:

    memang penalti…mcm mcm referee ni

  4. nazirkru says:

    [..YouTube..] nate ref..

  5. nazirkru says:

    nate ref..

  6. [..YouTube..] sekiranya politik dalam bola sepak masih diteruskan, aku pasti bola sepak malaysia takkan maju sampai bila-bila…kalau aku cakap fuck bola sepak malaysia, harap2 xde orang akan marah..

  7. orangbesargajah says:

    sekiranya politik dalam bola sepak masih diteruskan, aku pasti bola sepak malaysia takkan maju sampai bila-bila…kalau aku cakap fuck bola sepak malaysia, harap2 xde orang akan marah..

  8. shahalam says:

    ko ni azmir..wat malu org slangor jer..aku mmg stuju..sbb tu mmg kna penalti.. salah tetap salah..mutu pengadilan mmg teruk..bias terlalu tggi.. wlupun aku org slangor..sokong slangor..namun..adat org jantan..yg salah tetap salah..

  9. azmirtookoo says:

    [..YouTube..] Memang nampak mcm sepatutnya dpt penalti tapi sebenarnya tidak…Sepatutnya, player Kelantan tu yang dpt kad kuning sebab diving…Very very obvious…Bagi orang yang tak paham undang-undang bolasepak, asal jatuh dlm penalty box je terus ingat nak dpt penalti…

  10. azmirtookoo says:

    Memang nampak mcm sepatutnya dpt penalti tapi sebenarnya tidak…Sepatutnya, player Kelantan tu yang dpt kad kuning sebab diving…Very very obvious…Bagi orang yang tak paham undang-undang bolasepak, asal jatuh dlm penalty box je terus ingat nak dpt penalti…

  11. b0405102555 says:

    [..YouTube..] Lol azmir…dah terang2 acong tackle kaki…lau macam ni,x mustahil la selangor akan menang 3 piala tiap2 tahun..aku org kedah,bkn nak tlg kelantan,tp tgk sape benar sape salah ler…bola malaysia xder kemajuan kalo macam ni 100 tahun lagi…xder kemajuan klo referee pun camni…

  12. b0405102555 says:

    Lol azmir…dah terang2 acong tackle kaki…lau macam ni,x mustahil la selangor akan menang 3 piala tiap2 tahun..aku org kedah,bkn nak tlg kelantan,tp tgk sape benar sape salah ler…bola malaysia xder kemajuan kalo macam ni 100 tahun lagi…xder kemajuan klo referee pun camni…

  13. NikMAXSTEAM says:

    [..YouTube..] @azmirtookoo: Bro….gua tak paham undang2 seperti kes dlm clip nie….boleh lu terangkan?

  14. NikMAXSTEAM says:

    @azmirtookoo: Bro….gua tak paham undang2 seperti kes dlm clip nie….boleh lu terangkan?

  15. keyokebab says:

    [..YouTube..] @azmirtooko…..xpenaltikalo acong tu tackle bolaa bangg..dah terang2 pemain kelantan dpt bola acong cantas kaki diee…n pemain melayang tu biase laaa..lau ko kene tackle pom ko melayan biar pom kene sikit…..tp salah tetap salah..lain la acong tackle bolaaa….ulang balik vid tgk betol2 bangg…

  16. keyokebab says:

    @azmirtooko…..xpenaltikalo acong tu tackle bolaa bangg..dah terang2 pemain kelantan dpt bola acong cantas kaki diee…n pemain melayang tu biase laaa..lau ko kene tackle pom ko melayan biar pom kene sikit…..tp salah tetap salah..lain la acong tackle bolaaa….ulang balik vid tgk betol2 bangg…

  17. riz045 says:

    [..YouTube..] kalau ref ni ada kat piala dunia confirm tak sempat balik malaysia la jawabnya bodoh bahlol

  18. riz045 says:

    kalau ref ni ada kat piala dunia confirm tak sempat balik malaysia la jawabnya bodoh bahlol

  19. bohbesar says:

    [..YouTube..] @azmirtookoo ko tu yg bodoh xphm undang2..admit je la bro..bukan ssh pn nk admit..ak tye org selangor sdr pn diaorg ngaku mmg ptt penalti..

  20. bohbesar says:

    [..YouTube..] ko tu yg bodoh xphm undang2..admit je la bro..bukan ssh pn nk admit..ak tye org selangor sdr pn diaorg ngaku mmg ptt penalti..

  21. bohbesar says:

    ko tu yg bodoh xphm undang2..admit je la bro..bukan ssh pn nk admit..ak tye org selangor sdr pn diaorg ngaku mmg ptt penalti..

  22. syahidank says:

    [..YouTube..] uishh foul tuh..

  23. syahidank says:

    uishh foul tuh..

  24. akumat1 says:

    [..YouTube..] penalti doh tp tula refree kt malaysia ni kan buta .

  25. akumat1 says:

    penalti doh tp tula refree kt malaysia ni kan buta .

  26. bolabola says:

    keyokebab.hang pandai tgok bola tak?salah tetap salah lar.

  27. hidupbola says:

    jgnla bila team sndiri buat salah kter nk nafikan..be gentlemen lar bro..apelar.bila nk maju bola sepak kter kalau pyokong duk bertegang leher.

  28. [..YouTube..] aku fan selangor pon setuju memang patot dapat penalti.. tengok dari seat stadium pon nampak ada contact dari kaki acong.. cuma reff budget kalo badri teroskan larian pon still dapat.. sbb dia dah dapat elak dari kene tackle ngan acong.. cara dia jatoh pon tak real dari mate reff kot.. maybe die kayuhkan kaki kiri die lagi bile nak touch tanah.. slalu nye kalo player pro buat.. kaki kiri cecah tanah dulu.. then kaki kanan seret.. sebab contact kat kaki kanan.. hehe..

  29. clothingproject says:

    aku fan selangor pon setuju memang patot dapat penalti.. tengok dari seat stadium pon nampak ada contact dari kaki acong.. cuma reff budget kalo badri teroskan larian pon still dapat.. sbb dia dah dapat elak dari kene tackle ngan acong.. cara dia jatoh pon tak real dari mate reff kot.. maybe die kayuhkan kaki kiri die lagi bile nak touch tanah.. slalu nye kalo player pro buat.. kaki kiri cecah tanah dulu.. then kaki kanan seret.. sebab contact kat kaki kanan.. hehe..

  30. azmirtookoo says:

    [..YouTube..] It’s a very tight decision….Oklah, paling kurang pun 50-50 utk dpt penalti…Tapi utk 100% dpt penalti memang tak logiklah….Utk kes ni, kalau referee tak bagi penalti pun kira masih boleh diterima lagi…Gue mmg penyokong Selangor, tapi kalau kes ni terjadi kat Selangor pun gue masih boleh terima kalau referee tak bagi penalti..Lainlah kalau mcm kes Shukor Adan masa semi final FA Cup itu hari…Tak payahlah nak emosi2 sgt, it’s just a football match..Not another world war…

  31. azmirtookoo says:

    It’s a very tight decision….Oklah, paling kurang pun 50-50 utk dpt penalti…Tapi utk 100% dpt penalti memang tak logiklah….Utk kes ni, kalau referee tak bagi penalti pun kira masih boleh diterima lagi…Gue mmg penyokong Selangor, tapi kalau kes ni terjadi kat Selangor pun gue masih boleh terima kalau referee tak bagi penalti..Lainlah kalau mcm kes Shukor Adan masa semi final FA Cup itu hari…Tak payahlah nak emosi2 sgt, it’s just a football match..Not another world war…

  32. rideraena says:

    [..YouTube..] sepatutnya refree bagi penalti..harap liga super semakin maju setanding EPL. FAM perlu lakukan perubahan. there is no quality on reffree.tahniah pasukan kelantan dan penyokong yang telah memberi momentum kepada liga super. harap pasukan yop dan penyokong terus meriahkan super league spt the red warriors-yop tetap di hati

  33. rideraena says:

    sepatutnya refree bagi penalti..harap liga super semakin maju setanding EPL. FAM perlu lakukan perubahan. there is no quality on reffree.tahniah pasukan kelantan dan penyokong yang telah memberi momentum kepada liga super. harap pasukan yop dan penyokong terus meriahkan super league spt the red warriors-yop tetap di hati

  34. bab says:

    kenyataan kelantan xterror arap penalti je

  35. SynVee says:

    [..YouTube..] xyah la nk menidakkan yg benar…da mmg tackle,lg 1 ko nmpak x reaction acong lps tu…frust takut kelantan dpt penalti sbb dio btol2 tackle….tgok la bpuluh kali pn ttp same…

  36. SynVee says:

    xyah la nk menidakkan yg benar…da mmg tackle,lg 1 ko nmpak x reaction acong lps tu…frust takut kelantan dpt penalti sbb dio btol2 tackle….tgok la bpuluh kali pn ttp same…

  37. alamniaga says:

    [..YouTube..] Pale otak lu brader!! cakap bunyi cam bijak…tapi lu ni bodoh tahap melampau…orang lain semua cakap sepatutnya PENALTI, tiba2 nko pulak yang cakap tidak…konon sokong pengadil…agak2 laa…cakap pun mengalahkan orang gila…nko baca balik nko ckp pe…aku copy ni…baca betol2 oranga gila… “Memang nampak mcm sepatutnya dpt penalti tapi sebenarnya tidak…” bodoh punya manusia….

  38. alamniaga says:

    Pale otak lu brader!! cakap bunyi cam bijak…tapi lu ni bodoh tahap melampau…orang lain semua cakap sepatutnya PENALTI, tiba2 nko pulak yang cakap tidak…konon sokong pengadil…agak2 laa…cakap pun mengalahkan orang gila…nko baca balik nko ckp pe…aku copy ni…baca betol2 oranga gila… “Memang nampak mcm sepatutnya dpt penalti tapi sebenarnya tidak…” bodoh punya manusia….

  39. incik2310 says:

    [..YouTube..] bola sepak malaysia xmaju sebab pengadil cm @#$%!!

  40. incik2310 says:

    bola sepak malaysia xmaju sebab pengadil cm @#$%!!

  41. jeheyr says:

    [..YouTube..] acong nk sepak bola tak bajet piya sempat amik bola tu.. die pon dh pegang kepala… hahahha… mmg patut penalti pon…

  42. jeheyr says:

    acong nk sepak bola tak bajet piya sempat amik bola tu.. die pon dh pegang kepala… hahahha… mmg patut penalti pon…

  43. Cutthroat83 says:

    [..YouTube..] mmg penalti… xpyh nk tegakkan benang basah lg… kl mcm tu xpenalti, tembak pakai senapang kat dlm kotak penalti pn ref xleh kasi penalti…

  44. Cutthroat83 says:

    mmg penalti… xpyh nk tegakkan benang basah lg… kl mcm tu xpenalti, tembak pakai senapang kat dlm kotak penalti pn ref xleh kasi penalti…

  45. logamvsmetal says:

    [..YouTube..] kelantan senasib dgn real

  46. logamvsmetal says:

    kelantan senasib dgn real

Leave a Reply to alamniaga

 

— required *

— required *